26 Mart 2008 Çarşamba

Üçkapılı

Uzun geçen kışın ardından, sezonu gerçek anlamda geçen haftasonu açtık. Niğde'den arkadaşlarla birlikte, toplam 9 kişi, piknik havasında, Niğde-Çamardı arasındaki Üçkapılı Köyü'ne gittik. Çevresindeki karika kayalarla çok güzel bir kısa kaya mekanı sunan bu köy ileride de bizim için önemli bir bouldering durağı olacağa benziyor.

Aracımızın iki kez çamura saplanması nedeniyle verdiğimiz uğraş, epey zamanımızı alsa da yine de son derece güzel ve keyifli bir bouldering günü geçirdik. Zaten gün boyu sürecek tırmanışa yetecek enerji hiçbirimizde yoktu aslında. Oldukça hamlamış ve güçsüz hissettim kendimi. Ama öte yandan da tırmanış herzamanki gibi çok güzeldi ve kayaya dokunduğum andan itibaren ne ara vermiş olmanın ne de antrenmansızlığın hiçbir anlamı kalmadı. Tırmanış tırmanıştı her zamanki gibi!

Biraz da bölgeyi değerlendirecek olursam, yumuşak zemin üzerine yerleşmiş kayaların, kolay ulaşımız ve huzurlu tırmanış ortamının hakkını vermem gerekir. Niğde'ye yaklaşık 30 km mesafedeki köy (Kayseri'ye 120km) bizler için makul bir mesafede. Ne de olsa Nigde'ye sıklıkla gidiyoruz. Kaya dokusu ise gerçekten bambaşka. Krimpler, her boyda cepler, delikler, kenarlar ve sloplar bulabileceğiniz bu kayalar aynı zamanda çatlaklar da barındırıyor. Çoğu zaman mindere bile ihtiyacınız yok. İnişler hep çimenli yumuşacık zemin üzerine..

Sırtınızı yere koyup başlayabileceğiniz kadar alçak problemler de var, super havadar highball rotaları da. Şimdiden güzel rotalar oluşmaya başladı bile.

Her ne kadar tırmanıştan çok araç kurtarma operasonları görülse de fotoğraflar için

tıklayabilirsiniz.

Nurettiz Özcan

Hiç yorum yok: