22 Mart 2008 Cumartesi

Defender & Ranger


Bayramin ikinci gunu sabah, Agi'yle dustuk yola.. Ramazan sonrasi mahmurluk, cok uzun suredir tirmanissiz kalmislik, ufak sakatliklar... Aladaglar'a dogru yoldaydik yine iste. Niyetimiz dagin yukseklerine gitmek degildi bu kez, biraz asagilarda kalip kaya tirmanmak, arkadaslarla guzel vakit gecirip, "bayram" yapmakti.

Bayramin ikinci gunu, Cimbar'da bir rota tirmadik. Tekrar kayaya dokunmak guzeldi dogrusu. Aksama Nedim ve diger arkadaslar geldiler. Soba basinda sohbet, muhabbet, aksama guzel yemek...

Ertesi sabah kalkip, Nedimlerin yeni toplayip, AKUT'a kazandirdiklari Land Rover DEFENDER ile agir agir Emli yollarina dustuk.

Sari Memetlere ulastigimizda kimsecikler yoktu. Esen serin ruzgari bunyede ilistirabilmek icin kayalara dadandik. Nedim bir tarafta diger arkadaslar icin bir top rope istasyon kurarken, Mustafa ile ben de yeni bir rota ciktik. Gayet keyifli, bol emniyetli bir rota. Ve mazeret ustalarina kacis birakmayacak sekilde, kolay (IV), bol emniyetli ve tabii ki geleneksel!

Ardindan biraz daha asagiya inip gelirken gozume takilan hatta girdik. Tutamak ve basamaklari rahat olsa da devamli zorlugu ile antrenmansiz ve soguk bedenimi iyi hirpalayan ama sundugu keyifle herseyi unutturan harika bir hat. Bomba gibi saglam kaya uzerinde son derece guzel malzemeler ve hamlelerle yaklasik 25 m.lik bir rota. Tepede ust uste duran iki kum saati ve kontra olarak iki friendle aldigim istasyonda Mustafa'yi beklerken, asagidaki kirmizi beyaz arazi araci surekli gorus alanimdaydi.

-Nedim! ne koysak ya bu rotanin adini?
-Bilmem?
-Defender?
- :))

Asagi indikten sonra, diger rota icinde benzer konusma gecti. Onun ismini de Nedim'in almayi dusledigi aracin ismiyle eslestirdik "alakali" olsun diye. Ranger :)

Sari Memedin Yurdu, 14.10.2007
Ranger, IV
Defender, VII

Fotograflar;
http://picasaweb.google.com/nurettin.ozcan/DEFENDERVIIILKCIKIS02

Hiç yorum yok: